به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی، ظهر امروز در دوره تربیتی کودک و نوجوان که در مدرسه علمیه خواهران فاطمیه قزوین برگزارشد، به نظامهای تربیتی تحمیل شده از سوی غرب اشاره کرد و گفت: غرب تلاش میکند تا خداباوری را از نظام تربیتی ما کنار بگذارد و برای مقابله با این جریان، پدران و مادران بهعنوان اولین مدرسه تربیتی، می توانند نقش مهمی را ایفا کنند.
امام جمعه قزوین، ادامه داد: ایمان به رستاخیز رکن مهمی در تربیت کودکان و نوجوانان بوده و این رکن، تعلیمی نیست و برای اینکه در این عرصه اثرگذار شویم، باید اعتقاد به آن در رفتار و عمل ما دیده شود.
وی افزود: ما در مبانی دینی خود معتقدیم که خداوند به انسان ظرفیتهای عظیمی را عطا کرده که این نگاه در مکاتب غربی دیده نمیشود و مورد توجه نیست.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی با تأکید بر استفاده از پشتوانههای قرآنی در تربیت کودکان و نوجوانان، اظهار داشت: خداوند مایههای تربیتی را به انسانها الهام کرده است و اگر به این معنا توجه نماییم سرمایه عظیمی برای ما خواهد بود.
وی در فراز دیگری از سخنان خود با اشاره به فرمایشات امیرالمؤمنین(ع) درخصوص تربیت، عنوان داشت: امام علی (ع) می فرمایند دل جوانان همانند زمین مستعد است و هر چه به آن عرضه شود، پرورش مییابد.
رئیس شورای حوزه علمیه قزوین خاطرنشان کرد: اگر کارهای تربیتی مبنای دینی داشته باشد، شجره طیبهای در وجود نوجوانان و جوانان خواهد شد که آنها را از هر نوع انحرافی محفوظ میدارد.
وی به اهمیت صداقت هم اشاره و تصریح کرد: اگر صداقت در جامعه ترویج یابد بسیاری از ناهنجاریهای عمد در جامعه کاهش خواهد یافت و ضروری است خانوادهها به این امر مهم توجه ویژهای داشته باشند.
امامجمعه قزوین ایجاد رابطه عاطفی بین فرزند و والدین را برای اثرپذیری برنامههای تربیتی بسیار مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: طبق منابع دینی پیش از آغاز هر کار تربیتی برای فرزندان لازم است تا ارتباط عاطفی بین آنها و والدین ایجاد شود تا اثر مطلوبی بدست آید.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی تصریح کرد: رابطه کودک با مادر بهترین روابطی است که بین دو انسان برقرار میشود و این روابط میتواند برای سال های بعد، آموزنده باشد و یا الگویی برای شخصیت بعدی کودک و رابطه او با سایرین باشد.
رئیس شورای حوزه علمیه قزوین یادآورشد: تقریبا همه مادران کوشش دارند که رابطه آنان با فرزندانشان تا حد امکان مطلوب باشد و در این رابطه فقط مادر دخالت ندارد، بلکه کودک نیز در این امر سهیم است.
وی افزود: از نظر اسلام، مسئوليت پدر و مادر تنها اداره زندگی مادی و تأمين نیازهای جسمانی کودک نيست و پاسخگویی به نیازهای عاطفی و روانی کودک و توجه به جنبه های تربیتی او نيز بر عهده والدين است .